Skip to main content

Nya Innovativa produkter

på marknaden.

Om BeeVenom touch

I juni 2021 introducerade vi vår första produkt, BeeVenom Touch Massagekräm för smärtlindring. På mindre än tre månader fick vi ett genombrott när en ledande läkemedelsjätte i Kroatien ville bli huvuddistributör för våra produkter. I samband med detta hade vi också avslutat forskningen för våra andra två bigiftkrämer – en ansiktskräm och en anticellulitkräm.

Vår ansiktskräm blev en stor succé och vi fick otroligt positiv feedback från våra kunder. Produkten hjälper med allt från att minska rynkor, ge huden lyster och verka som naturlig botox, till att minska porer, bekämpa akne och ta bort pormaskar.

Vår anti-cellulitkräm är resultatet av ett samarbete med ett expertteam som framgångsrikt kombinerade två kraftfulla ingredienser, som tidigare aldrig hade kombinerats: bigift och koffein. Koffein är känt för sin förmåga att bryta ned fettansamlingar under huden, medan bigift ökar cirkulationen och bidrar till att ge en fastare och mjukare hud.

Vår grundarens Tvrtkos första möte med bin

Året var 2010 när den unga agronomistudenten Tvrtko Matijević fick en oväntad möjlighet att hjälpa sin biodlarvän från Virovitica att flytta bin från akaciadungar till lindängar. Denna upplevelse var särskilt minnesvärd eftersom Tvrtko tidigare bara hade sett bin på blommor. Nu befann han sig i en miljö med hundratals bikupor som rymde över 4,5 miljoner bin.

Hans vän hade ingen riktig biodlingsutrustning, så Tvrtko improviserade en biodlarutstyrsel med hål och använde handskar för toalettstädning samt fiskestövlar som var två storlekar för små istället för biodlarhandskar. Trots att han blev stucken hela 46 gånger av de envisa bina som lyckades komma igenom den improviserade dräkten, gav han inte upp. Tvrtko bestämde sig ändå för att köpa sina tre första bikupor. I början prioriterade han att investera i ordentlig biodlingsutrustning och köpa lämpliga stövlar, vilket han minns med ett leende på läpparna.

Efter den första säsongen hade endast en av hans bikupor överlevt. Det berodde på att han inte hade förberett bina ordentligt för vintern. Fast besluten att fortsätta, köpte han ytterligare tre bisamhällen och med hårt arbete, flitig läsning av biodlingslitteratur och lärdom av sina egna misstag, lyckades han hålla alla fyra bikupor vid liv under den kommande vintern. Nästa säsong svärmade han de befintliga bikuporna, och med köpet av tio nya samhällen började han sakta men säkert känna sig som en erfaren biodlare med totalt 18 egna bikupor.

Vad är bigift?

Bigift är en tjock vätska som bin producerar i sina kroppar. Det har länge använts inom medicinen för att behandla olika sjukdomar, och denna behandlingsmetod kallas apiterapi. Hos de flesta biodlare utgör melittin cirka 52% av alla peptider i giftet (med vår unika teknologi är det 70%, vilket är högst på marknaden). Melittin fungerar som ett kraftfullt antiinflammatoriskt medel och främjar utsöndringen av kortisol. Dessutom är melittin den främsta komponenten som avgör kvaliteten på bigiftet.

Viktiga länkar från Beevenomtouch: Anticellulitkräm | Bigift Kräm | Ansiktsserum

Applicering av bigift

Traditionell medicin

I traditionell medicin används bigift som ett antireumatiskt medel. Nyare forskning om användningen av bigift i behandling visar att bigift minskar smärta, sänker blodtrycket, sänker kolesterolet i blodet och ökar arbetsförmågan.

Modern medicin

Det skyddar kroppen från infektionssjukdomar. Det används som läkemedel för behandling av ledinflammation, olika neuralgier och akut inflammation i blodkärl. Behandlingar för bistick beskrivs specifikt. Bigift och användning av bistick är en accepterad del av basmedicinen.

Läkemedel

På grund av den ökade användningen av bigift i läkemedelsindustrin (ca 75 isolerade komponenter) erhålls det idag genom elektrisk stimulering av bin.